Lofoten Roadtrip

En finlandsvensk 

sjukskötare på jobb i 
Norge i samarbete med

Hej och Välkomna hit till min sida!
Så roligt att ni har hittat hit!


Jag heter Julia, 30 år, och är utbildad sjukskötare i Finland, i Helsingfors 2015 och har sedan dess jobbat mycket i Norge som sjukskötare via Emploi.


I det här blogginlägget ska jag berätta om: 

Emploi som vikariebyrå i Nord Norge

Lönen hos Emploi

5 orsaker till att du borde arbeta som sjukskötare Norge via Emploi

Möjligheter till Roadtrip

Mina favoriter på Lofoten

Serier för Lofoten vibesVälkommen!😍


 

Här ligger vikariebyrå Emplois kontor, Mo i Rana. Och de har kontakter över hela Nord Norge.

Emploi som vikariebyrå

Emploi är min absoluta favorit vikarie byrå i Norge! Jag har också jobbat via andra firmor, men jag har inte stött på andra firmor som har en sådan personlig touch. Man känner sig alltid välkommen med Emploi. Det är nämligen viktigare än man skulle tro när man kommer till ett nytt och främmande land, även om det är bara för en period.

När jag har kommit till Norge med andra firmor så måste jag själv hitta fram till dörren på min lägenhet, och nyckeln fick jag genom att mata in en kod. Tänk er när man har rest hela dagen och ska flytta in, då är det ganska skönt att någon tar emot dig och visar var du ska bo, ofta har jag också fått lite snacks. Ofta anländer man på en söndag som betyder att allt är stängt. 

Här ska jag berätta lite om mina erfarenheter som sjukskötare i Norge, men också om min Lofoten resa som man hux flux kan göra efter arbetet på Helgelandskysten (Helgelandskusten i Norge är ett vacker region där Emploi främst jobbar i). Tänk så fantastiskt Norra Norge är!

Ni kan följa mig på instagram om ni har lust på @julenjulia
eller om ni har frågor så skicka gärna e-post: julen.julia@gmail.com!


Detta är skrivet den 12.01.21.

 

OM LÖNEN HOS EMPLOI

Som sjukskötare får man nog lite mer lön än i Finland! Så om du funderar på att åka iväg till Norge och jobba så gör det - vad slår inte bra lön och vackra vyer? 

För vackert är det! Oavsett vart i Norge du åker så finns det alltiden eller annan "tur" du kan gå. På jobbet kan man fråga av de lokala om vilka turer som är de finaste att gå. 

Det bästa när man reser via Emploi för att  jobba så får man boende och resa betald!

Lönen hos Emploi ligger på ca. 320 kr i timmen plus kvälls- och nattillägg.
I tillägg till det är det också 12% semesterersättning. 
Din lön varierar också på anciennitet (alltså din erfarenhet) och hur länge du jobbar för Emploi och var du jobbar.Detta är skrivet den 12.01.21.

 

Såhär kan gratis resan upp till Nord Norge se ut! 😍

Ett av boenden vi fick via Emploi på Helgelands kusten! En lägenhet med allt som  behövs! Här är Katarina, Louise, Maria och Ragne som jag jobbade med, så roliga vänner man fick <3

Möjligheten för roadtrip!

Före eller efter att du har jobbat borde du unna dig en roadtrip på Lofoten!
Det var det bästa ever! Här ovan ser ni Reinebringen som är en av de populäraste vandringarna där, längst ut på Lofoten. Den är 448 meter hög och man ser till världens ände. Den är inte för svår heller, med trappor upp. När man väl är uppe blir det lite scary tills man vänjer sig. 

 

Vi hyrde en van på AIRBNBN!

Vi bestämde oss för att göra en roadtrip när jag hade några dagar ledigt. Vi hittade den mest fantastiska vanen på airbnb! Den hittar du här!

Vi bodde i bilen, den var inte så väldigt dyr att hyra och den hadde allt man behövde. Den har också värme om man behöver. Jag har alltid önskat mig att ha en sådan, men man behöver ju faktiskt inte äga allt man önskar sig ;) Jag rekommenderar den här söta bilen till 100%! Thomas är också jättesnäll och lär en allt man behöver veta före resan.

En super bra app att ha när man har en bil som man sover i  är park4night.com!
Där får man se vilka platser som är bra, fina, har toa, är gratis mm. 

Dessutom så måste man inte vara på resa så länge, vi var cirka 4 dagar och det var ett super äventyr! (Såklart man gärna skulle ha varit länge, man behöver inte alls!)
 

Se videor från bilen

Om du vill se mer av bilen så kolla här: 
Instagram stories💫

Lofoten serier

Tips på för att få Lofoten feeling före din resa är Twin. Den utspelar sig bland annat på Sakrisøy, och det var så roligt å se det live sen!

Twin hittar du på NRK här!

Den här dokumentären om att surfa på Lofoten är fantastiskt inspirerande: North of the sun.
 

På NRK finns det också fler intressanta lofoten serier;

Karianne på Røst


 

Några favorit PLATSER

Kvalvika beach - Som är på bilden här ovanför - Två fantastiska turer att gå, en kort och en ganska lång! i närheten finns bra platser för övernattning med bil. 

Reinebringen - Den klassiska vandringen ovanför Reine

Henningsvær - Konst, kultur och uteliv i den mest fantastiska omgivningen

Unstad - Surfstället

Urvika - blå strand, perfekt pausplats med parkering
 


 

Sjukskötare - ta chansen

Om du har möjlighet att jobba på sommaren så borde du ta konstakt med Emploi!
Om du vill tjäna extra pengar så kan man också åka till NOrd Norge på sitt sommarlov för att jobba lite, det är många som också gör det. 

Om du har frågor så tveka inte att ta kontakt!
Många hälsningar Julia

© 2015 JULEN JULIA

 

 

  • Instagram Black Round