Search
  • Julenjulia

Dancing on the deadlines

Jag har inte nyårslöften, men har snarare tänkt att jag har nyårs riktlinjer. En av mina riktlinjer är att jag inte ska prokastinera, som har varit klassens stora ord under den här hösten. Jag behöver inte vara så himla, super effektiv som jag förut har tänkt (för det blir till ingenting alls) men att jag int typ använder flera timmar till att bara chilla och umgås :D Givande förstås det också.. I vår skola och klass är det lätt att bli någonstans och bara hänga, men jag vill helllre göra det med inplanerad tid.

En annan sak som går hand i hand med det här är att jag ska planera bättre. Planera tiden och använda den på ett bra sätt. Ska börja använda egna deadlines (som jag blev tipsad om från artikeln nedan) för att inte jobba tills döden når en just före projektet ska vara inlämnat. En flick på min klass kommer en timme före skolan börjar, och dricker kaffe och chillar, börjar på projekten. Jag önskar att jag skulle kunna vara mer som henne. Är det möjligt? Ska prova. Åtta istället för nio. I don’t know haha.

Jag recappar en intressant bok skriven av Alexander Rozental “En bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändringar” som handlar om att få igång saker;

1. Ta bort saker som distraherar dig Det är inte bara roliga saker som distraherar dig, utan man vet ju det där när man typ har examen så blir hela lägenheten det städigaste på jorden. Så han menar att man ska jobba någonstans där det inte finns så många andra grejer att distraheras av, tex. biblioteket? Jag vet inte, det känns som om jag distraheras av allt haha!

2. Dela upp stora deadlines till mindre bitar Människans hjärna är programmerad till att genast få belöning. Därför menar Rozental att man istället ska sätta sina egna mål på vägen och sina egna belöningar. Det här tär något jag måst jobba på. Jag är så otålmodig och vill att allt ska hända blixtsnabbt. Så tänker typ att om jag skriver den här saken klar idag så då får jag fa på bio, eller snokka. Eller sen mindre saker, typ att om ja tränar idag så får jag köpa en protein chokladdryck, en sån god.

3. Arbeta mer fokuserat Enluigt forskning som har utkommit är det mycket mer effektivt att arbeta i korta, intensiva perioder. Och det är för att då får vi bort dom sakerna som distraherar oss. Dessutom så orkar inte hjärnan koncentrera sig mer än 30 - 40 minuter! (Dumt

att föreläsningar oftast är 45min långa?!) SOME måst bort! Nyårsriktlinje!

4. Att börja är det svåraste Gör ett delmål, sen ett delmål av ett delmål, sen ett minimål, tex. Läs en sida. Rita ETT sträck i mitt fall. Då kommer man iallafall igång och då är det mycket mer sannolikt att man får igång hela projektet.

Hoppas ni också blir inspirerade av dehär! Det var en artikel i Scandinavian som jag läste :) En annan av mina nyårs riktlinjer är en basic men ganska viktig att ag ska ta hand om mig själv. Träna, yoga och lite meditation. Snowboard minst 10 gånger under vintern är målet, hoppas fler. Jag vann ett tre månaders gymkort, så hoppas också att jag går dit så ofta som möjligt. Men ska också vara snäll mot mig själv och inte hacka ner mig själv om ja inte går dit typ 100 gånger i veckan. Det är lugnt liksom!


Gott Nytt År 2019 alltså! Livet är nu å de ska int va långvarig stress det är målet :))

59 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2015 JULEN JULIA

 

 

  • Instagram Black Round